BIZNIZ-VECKOR

Hey there! Längesen sist (igen). Men jag ska förklara varför! Den 16:e april postade jag det här inlägget på Instagram, där jag skrev att det var dags att ta hand om vår business som frilansare. Och det är typ eeeeeeexakt vad jag har gjort sen sist. Ska vi kolla?

 

IMG_0858.JPG
IMG_0679.jpg

Så det första (och kanske det största?) att berätta: jag har börjat frilansa som fotograf på Wavy. Allt är fortfarande ganska nytt och spännande och jag kan fortfarande vara helt slut efter en jobbdag där med massa intryck, men jag börjar sakta komma in i rutinerna. Vad är det jag gör där då? Jo, jag plåtar e-commerce-bilder, alltså bilder till webshop. Just nu har jag fått jobba med lägg, som är kläder mot vit bakgrund, och jag minns hur vi vek undan blicken åt denna typ av jobb när jag gick Fotoskolan men alltså det är så tillfredställande att vika och fixa till kläder en hel dag??? Jag kanske borde blivit stylist istället???? Nä men skämt o sido, jag är väldigt glad för detta som förhoppningsvis kommer fortsätta vara återkommande några dagar i månaden. En liten stabil ekonomisk känsla + att jag lär mig massa nytt om ljussättning för stillben, which is really fun såklart! :)

Vaska_GIF.gif

Och visst ser ni att ni kikar på något nytt? Precis, en ny layout, för jag har uppdaterat min hemsida! Och det tog tid. Jag har planerat min nya design i veckor haha, men inte hittat rätt template för den. Härom dagen gjorde jag ett break through och nu ser den ut som den gör. Mer indelad i projekt där bilderna får jobba tillsammans eller vara stora för sig själv. Jag tycker det blev cleant. Vad tycker ni? Kika in på första sidan vettja!

IMG_0847.jpg

Sen har jag assisterat lite igen. Senast var i december, så det var kul att hjälpa en annan fotograf igen. En grej som är väldigt fint med mitt yrke är att det öppnar så många dörrar bara för att jag har en kamera över axeln. Här t.ex. fick jag hänga bland businessmänniskor på Atlas Copcos årsstämma tillsammans med Jenny Unnegård. Gjorde samma grej förra året, så börjar kunna allt om aktier och hur en driver ett industriföretag :))

IMG_0895.jpg

Jag har även plåtat massor för Kärlek Är En Sjukdom. Två gånger t.om!!! 7 olika symptom/behandlingar!!! Yey för mig!! Och det kommer bli så himla fint. Ska se till att sätta mig med redigeringen av det här i dagarna. Längtar tills jag får visa er.

IMG_0913.jpg

Ah och på tal om projektet, så har jag dragit i typ ALLA TRÅDAR SOM FINNS PÅ EN OCH SAMMA GÅNG PGA ÖVERPEPP, vilket också resulterat i en inre stress att ALLTING OCKSÅ MÅSTE HÄNDA PÅ SAMMA GÅNG. Känner mig som seriestrippen här ovanför, fast skillnaden är att jag VILL jobba, men inte riktigt vet vart jag ska börja pga overload. För att kortfattat berätta vad som hänt:
1. Jag har fått tag på en lektör som ska läsa mitt manus och granska det brutalt (hjälp!!)
2. Jag har fått massa publicera-själv-tips av erfarna litterära agenter om hur en bör gå tillväga på bästa sätt
3. Jag har kommit i kontakt med grafiska designers som jag ska träffa nästa vecka för att prata om layoten för boken
4. Och jag har tagit en massa andra beslut ang utställningen i augusti som ska hinna produceras tills dess. Men dom är hemliga än så länge, men det blir kul och bra och mycket maxat!!

Så!!! Kolla!!! Det händer massa!!! Så nu måste jag återgå till projektet och sluta blogga!!!! Hejdå!!!

Translation: Updates from my past weeks of work. Working at a production company, as an assistant and with my project. Exciting stuff happening! Yeah, and I also got a new website. Check it out :)