VÅRUTSTÄLLNINGEN PÅ KONSTFACK 2018

Först Beckmans och sedan blev det dags för Konstfack. Under majmånad har jag jobbat med båda skolorna veckorna efter varandra, haha. Varför inte liksom. På Konstfack var det dock inte kläder och modeller utan textil och ting som skulle plåtas från Julias klass. Ska vi kolla?

  Anna Ting Möller

Anna Ting Möller

Vi tar Annas verk först. En 6 månader gammal kombucha som hon SYTT i. Otroligt faschinerande, snyggt men också lite... obehagligt? Men mest ballt såklart och väldigt underhållande att höra medelåldersmännen som chockades över att det var ett organiskt material Anna skapat med. "Så... DEN LEVER ALLTSÅ?!". 

  Alexandra Andersson.

Alexandra Andersson.

Alexandra_2.jpg
  Fia-Maria Nilsson.

Fia-Maria Nilsson.

Ett verk och ett performance i ett. Älskar ju sånt. Här är en snapshot från "Ritualia" som Fia döpt verket till. ”En hantverksmässig reningsritual för att förena kropp och sinne efter händelser och samhällsstrukturer som skapat en barriär mellan dem”.

  Lisa Englund.

Lisa Englund.

  Frida Peterson

Frida Peterson

Frida_3.jpg

Här plåtade jag en throwback till 90-talet och vår uppväxt. Frida hade skapat allt ifrån IKEA-ormen till Furbys och gamla skärmsläckare. Oh those where the times.

  Mathias Miriam Nirstedt.

Mathias Miriam Nirstedt.

Mathias_3.jpg
  Julia Riordan.

Julia Riordan.

Här inne i en liten container utanför Konstfack visades min och Julias dokumentär. Men det vet ni ju redan ifall ni läst detta inlägg.

  Ellinor Hedberg.

Ellinor Hedberg.

En hektiskt, kul men också lite klurig dag blev det. 8 konstnärer med 8 verk och 3 representerande bilder per verk skulle avverkas på 4 timmar. Det var svårare än jag trodde att fånga konstverken så att alla viktiga detaljer kom med, samtidigt som det skulle vara en intressant/snygg bild. Men jag har fått OK och stjärnor från konstnärerna själva så det blev godkänt iaf! :) 

Har ni tid och nära till Stockholm så tycker jag ni ska ta er en sväng förbi Konstfack i helgen och kika på verken själva. Det är öppet till den 27 maj så skynda skynda! Läs mer om utställningen här!

Translation: Next school - more work. This time for Julia and her class mates at Konstfack.