JULIA RIO - COLOR THE STREETS

Här är den! Äntligen! "Color the streets".
Vår mini-dokumentär som vi fångade i Sydafrika tidigare i år. En nästan 11 minuter lång film om gatukonstscenen och varför den är så viktig! (Här och här har jag skrivit om vår resa förut). Så förra veckan var det vernissage och biopremiär på Konstfack och dagen efter släpptes allting på Internet och responsen vi har fått... ALLTSÅ RESPONSEN SOM VI HAR FÅTT!!! Hjärtat har exploderat ca tiotusen gånger!!! <3 <3 <3

  Bild från Julias monter på Konstfacks examensutställning.

Bild från Julias monter på Konstfacks examensutställning.

Jag har varit väldigt nervös över hur filmen skulle mottas. Dels av Julias lärare (eftersom det här är en stor del av hennes examensjobb på Konstfack) men också av gatukonstscenen och övriga personer i vår omgivning. Så att få höra saker som att filmen känns genuin, glädjefylld och framförallt VIKTIG, gör att varje sekund som vi spenderat på att skapa och putsa på den här, värt något.

 Processed with VSCO with j6 preset
 Processed with VSCO with j6 preset

Under vernissagen kändes det lite som att jag också tog examen, haha. Men det gjorde jag inte. Det var Julia som klarat av tre år av konsthögskola och jag är så STOLT och känner mig så PRIVILIGERAD som fått följa hennes resa på så nära håll som en av hennes närmsta vänner. Julia är en av de mest inspirerande och ambitiösa människor jag någonsin mött, en som alltid följer sitt hjärta även om alla andra säger emot och som verkligen sprider ren GLÄDJE till varenda person hon möter. TACK Julia för att jag får vara i din sfär <3.

 Processed with VSCO with j6 preset
 Processed with VSCO with j6 preset

Att få ha premiärvisningen i samband med Konstfacks vernissage var ett så himla bra sätt att få fira, tillsammans med människor en tycker om, på en sån kreativ plats. Kvällen var varm och hektisk men så himla himla fin när vi sprang mellan visningar, performance-akter och drack bubbel under skrivborden. Allting slutade på en tropical-efterfest (där en jättehaj simmade runt i en av korridorerna) innan jag och Malte kastade in handduken och gick hem.

Så. Nu är det klart. Nu är den här. Vår film.
Kika gärna och lämna en kommentar om ni vill. Vill så gärna höra vad ni tycker <3.

FILM / JULIA RIO - COLOR THE STREETS

Translation: It's finally here! Our mini documentary "Color the streets" from our trip to South Africa and the street art festival IPAF. Last week was the offical premiere but now it's up online everyhere. Have look and leave a comment of what you think <3