BEHIND THE SCENES FRÅN BECKMANS

Härom veckan fick jag ett roligt mail i min inkorg! Jag blev tillfrågad av elever från Beckmans Designhögskola om jag ville plåta mode-programmets examenskollektioner. OM JAG VILLE. För två år sen gjorde jag projektet Nobel Creations med dem, så att nu två år senare få plåta deras kreationer igen och se deras utveckling blev liksom pricken över i:et. Dock så var det precis som förra gången en väldigt tight deadline, både för plåtningsdagen och retuschen, men jag var peppad och hade lärt mig otroligt mycket sedan första gången som jag nu var noga med att ta upp innan det ev. kunde hända igen. Och det lönade sig för allt flöt på bra och såhär såg det ut:

IMG_0949.JPG

Alltså. Har ni sett något smartare? Nä, inte jag heller och både min naprapat och min stackars arma rygg sa HALLELUJAH!
På lördagsmorgonen tog jag alltså mitt pick och pack och min dramaten-dragkärra (tack för tipset mamma!!) och promenerade mot Beckmans. Allt var frid och fröjd tills jag insåg att jag klätt mig alldeles för varmt denna morgon och att det var fan skitsvårt att dra den här kärran då skorna alltid slogs av i hälen och själva handtaget hamnade väldigt långt ner så fick gå lite weird:') Men jag tog mig fram och ryggen var glad i alla fall :')

IMG_0952.JPG

Strax innan 8:00 släpade jag in utrustningskärran på Brahegatan 10 och mötte resten av teamet som dukat upp frukost samt skapat den här balla backdropen av lite plast från Clas Ohlsons (Genialiskt!!) Jag riggade upp och strax efter 09:00 var vi igång.

IMG_0968.JPG

11 desigerns med 2 looks var skulle hinnas med, så vi hade ett pressat schema. Men teamets art directors hade planerat och skötte allting väldigt snyggt! Så himla bra jobbat av alla!

IMG_0970.JPG

Gänget hade dessutom fixas spons av Vitamin Well och 1889 där pizzorna kom i vad som såg ut som lyxiga chokladaskar med guldinslag på insidan. Saknades bara att Zlatan hade traskat in med Vitamin Well flaskorna själv så hade vi fått den maximala upplevelsen, haha.

IMG_0960.JPG
IMG_0976.JPG

Sen jobbade vi på och jag traskade ut med min dramatenvagn vid 18:30 och tacklade ner två (!) killar på vägen hem pga min breda utrustningslast, haha... Nästa dag var leveransdag och jag spenderade 9h i studion innan allt var "grönt, ok, bra, supersnyggt Amanda!!!". Jag kanske missade en fin försommarhelg men vi fick fanimej väldigt fina bilder.

IMG_1158 (kopia).jpg

I veckan visades allting upp på Kulturhuset och jag fick se mina bilder gå på storskärm! En märklig men också mäktig känsla! Mina bilder har även blivit publicerade i modetidningen BON, så om ni klickar HÄR kan ni se hur fint allting blev. 

Tack till bästa teamet! Det här gjorde vi bra! Hoppas vi kan jobba ihop snart igen <3
Photographer: Amanda Nilsson  //  Art Direction: Hannah Green Youngblood, Agnes Moström, John Bengtsson & Sara Dunker  //  MakeUp-Artist: Josephine Golan  //  Hair: Ina Palm  //  Models: Moa F - Stockholmsgruppen, Slim - Slash.ten Models, Toussaint - Nisch Management & Will - Mikas

Translation: Behind the scenes from a lookbook-shot for Beckmans College of Design.