ATT VÅRSTÄDA PRECIS ALLTING

Hej! Som ni kanske märkt (eller inte alls märkt, vilket också är okej), så har jag inte varit så aktiv här. Jag har haft som regel för mig själv att göra två inlägg i veckan, men sen jag kom hem från alla resor har det absolut inte varit min prio. Jag vårstädar just nu. I mitt hem, på mitt jobb, på min dator, min kalender och i mitt inre. Och det har fått mig att inse en del saker.

  Från   Jeanette  s lägenhet där vi haft hoffice, alltså home-office.

Från Jeanettes lägenhet där vi haft hoffice, alltså home-office.

1. Bloggen stjälper mer än det hjälper.
Det här skulle vara den plats som skulle boosta mitt skrivande men den har mer stulit mer än vad det gett. Jag känner att jag inte alls kommer kunna fortsätta producera 2 inlägg i veckan ifall jag någonsin ska bli klar med mitt stora projekt. Jag behöver fokusera på det skrivandet just nu, inte vad som ska produceras här. Men jag tänker inte sluta skriva här heller. Det kommer bara inte bli lika ofta längre och jag hoppas att ni ändå ska vara okej med det? <3 Tänker kvalitét före kvantitet, ni vet.

2. Kroppens cykel
Jag har haft väldiga problem med mina hormoner på sistone och har börjat se mönster i hur detta påverkar mer än bara mitt allmäntillstånd, det påverkar även mitt jobb. När jag har som värst PMS blir jag helt apatisk, hatar exakt allting jag säger, gör och skapar och vill byta karriär minst 10ggr om dagen. Andra dagar i cykeln blir jag extremt energisk och kan flytta berg om det vore så. Jag håller just nu på att kartlägga när varje stadie sker för just mig (eftersom alla menstruerandes cyklar påverkar oss olika) och kommer försöka planera mina jobbdagar efter det. Så när jag vet att min deppiga period med lågt självförtroende kommer, så ska jag försöka ge mig snälla jobbdagar, så gott det går i alla fall. Det är viktigt att vara snäll med sig själv, speciellt om du är din egen chef.

3. Tid och rum
Som egenföretagare har du ju inga bestämda regler (förutom att du måste deklarera ett visst datum, annars bestämmer du i princip allt själv) och detta gör att du själv måste lära dig vad som passar dig. Vart jobbar du bäst? Är det hemma eller på ett kontor eller i en stuga eller en grotta utan uppkoppling? Jag har nog äntligen lyckats förstå vart jag jobbar bäst med mina olika grejer och försöker nu sikta på att jobba med dem så. 
Jag har insett att jag skriver bäst när jag jobbar hemma hos någon annan eller på kafé, om jag gör det hemma eller på studion prokrastinerar jag bara. Jag redigerar film och bilder bäst när jag sitter hemma eller på min studio, för på studion har jag ritplattan och hemma är det ingen annan än min sambo som ser när jag experimenterar. Jag plåtar bäst när jag är på en location med bara mitt team, inga andra runtomkring, så att jag eller vi kan ägna oss helt fullständigt till vad vi gör utan att bli iakttagna. Jag skickar bäst och flest mail på morgonen, kring frukost eller på helgerna, när jag vet att jag förmodligen inte kommer få svar direkt, hehe (rädd för kontakt med människor much?).

Och ja, åsså lite andra saker då.
Jag är väldigt spänd för denna vår och sommar som kommer. Jag har snart blivit klar med all post-produktion från resorna, kanske landat ett nytt återkommande fotojobb och ska snart kunna fokusera på att slutföra bokprojektet. Och genom att nu ha vårstädat mitt inre och verkligen kommit till insikt med hur jag fungerar på vissa plan, så tror jag det kommer gå mycket lättare framöver och nu kommer dessutom våren på riktigt.

Och alla vet att allting löser sig när våren kommer.

Translation: I've realised some important stuff about myself recently. Some stuff about my blog, some stuff about my body and how time and place is important for my workflow. But it feels really good. Spring is here. <3