ATT LANDA I ALLT

IPAF_JuliaRio_19.jpg

Vi kom hem till Sverige igen från Sydafrika för exakt en vecka sedan och jag har försökt att sätta mig ner och skriva om hela den här resan varje dag sedan dess. Eller ja, inte bara den här resan utan även Japan-resan innan dess, men orden fastnar någonstans på vägen till tangentbordet.

Under mina första dagar hemma har jag fått sådana  "utanför kroppen"-upplevelser. Jag stod vid Coops självskanningskassa och ba What? Vad håller jag på med? För en vecka sen målade vi hus i en förort till Kapstaden och här står jag nu och blippar mina gamla standardvaror precis som om tiden har stått stilla, som om jag aldrig åkt, som om ingenting har hänt.

Men jag vet ju att det har hänt massor. Här inuti.

IPAF_JuliaRio_7.jpg

Jag och Julia har haft en helt fantastisk resa. Kanske en av de bästa någonsin konstaterade vi på hemvägen. Vi fick en helt unik upplevelse, så långt bort från den klassiska och turistiga delen av Sydafrika. Vi fick uppleva det segregerade men blommande Kapstaden, vara med om en av världens största vattenkriser på nära håll och vi fick träffa så många nya fantastiska människor, både lokalbefolkning men också konstnärer från hela världen. Det har varit så mycket glädje, skratt, inspiration och nya dörrar som har öppnats att mitt hjärta bubblar.

Temat för årets IPAF Festival i Kapstaden var "Nature doesn't need us. We need nature", ett väldigt passande tema med den rådande vattenkrisen. Jag lovar att jag ska berätta mer utförligt om vår resa. Visa bilder, berätta anekdoter och ge er lite solljusglimtar. Jag måste bara låta denna känslojetlag lugna sig först, så jag kan hitta de rätta orden. Men här har ni en kort SoMe-video av Julias arbete med väggen och en teaser för den minidokumentär vi jobbar på, så länge. 

Julia valde att döpa väggen till "You, Me & The Sea", vilket jag tycker är ett så passande namn eftersom hon i grunden hämtade inspirationen från havets rörelser, men att hon under arbetets gång inspirerades av och skapade väggen tillsammans med barnen och människorna i Salt River.

<3

Translation: We're back from South Africa and WOW what a trip. I'll tell you all about it when my mind has calmed down. Meanwhile, here you've a social media teaser of Julias work "You, Me & The Sea".