VÅRA DAGAR I JOHANNESBURG

Efter två veckor i Kapstaden och på IPAF 2018 så tog vi våra väskor och åkte vidare mot Johannesburg, där vår resa i Sydafrika skulle avslutas.

IMG_9462.JPG

Vi bodde i det hippa området Maboneng på det ännu mer hippa konstlägenhetskomplexet 12 Decades i sammanslutning med det hippaste hostlet Curiocity Backpackers. Julia har bekanta som jobbat med hostlet förut och hade i förväg mailat och frågat om vi kunde få bo där gratis i utbyte mot lite konst. Och de sa ja!! Så det här blev vår utsikt att vakna upp och somna till för våra dagar i Joburg.

IMG_8027 (kopia).jpg

Utsikten från vår takterass där vi hängde på en annan sydafrikansk braai och träffade den supercoola och trevliga illustratör/konstnären Karabo Poppy som berättade hur hennes första jobb någonsin var en illustration för Apple. :') Nu målar hon hela basketplaner och har kunder som Google, Adobe, Puma och Nike. Sån inspirerande människa att möta!

Skärmavbild 2018-03-07 kl. 14.25.16.png

Genom Curiocity och The Maboneng Project fick Julia en vägg tilldelad just utanför hostlet. Denna gång med bakgrundsfärgen grön, vilket är väldigt ovanligt för henne men som vanligt löste hon det galant :)

IMG_1477 (kopia).jpg

Medan Julia målade en vägg på gatan satt jag inne på Curiocity eller uppe på deras balkong och jobbade. Det var mulet under hela vår vistelse i Johannesburg men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade jobb att göra. Men att ändå kunna sitta ute i kortärmat <3 <3 <3 Looooove workcation alltså.

IMG_1771 (kopia).jpg

När vi inte jobbade så gjorde vi stan. Vandrade omkring i små mysiga designbutiker, gick på hipstriga marknader eller besökte det starka men o så viktiga museumet om Apartheid.

IMG_5044 (kopia).jpg

Vi åt också såååå himla god mat. Under hela vår vistelse i Sydafrika. Alltifrån local food till etiopiskt till andra hybridmaträtter. På bilden till vänster åt Julia någon superveganrätt där t.om skålen var ett ätbart salladshuvud. 
En kväll blev vi dock båda matförgiftade och turades om att springa till toaletten, men som tur var repade vi oss under natten och var okej nästa dag. Vi kom i alla fall varandra mycket närmare denna resa om man säger så haha :')

IMG_9471 (kopia).jpg

Vår betalning för våra nätter på sjunde våning blev att måla om denna vägg, vilket inte gjorts sen typ 2013. Curiocity har en hel ny grafisk identitet på g, så Julia fick den stora äran att göra om den! Och jag fick den stora äran att vara med och måla den nya loggan! Så läskigt men så kul!!

 Processed with VSCO with a8 preset
 Processed with VSCO with a8 preset

Vi målade en fredagkväll medan folk satt och drack öl i baren och någon DJ blästade hiphop ur högtalarna. Vi blev bjudna på chilidrinkar och det var sååå nice stämning. Dock var det många snubbar kom fram för att prata som om de aldrig sett något coolare i sitt liv än två tjejer som målar en vägg, haha, men ja... vi är ju ganska vana vid mansplainers efter att ha levt 25 år i denna patriarkala värld. :)))

 Processed with VSCO with a8 preset

Och såhär blev slutresultatet och alla var nöjda! Så peppig och poppande ny del av hostlet!
Efter en avskedskväll med fler hejdåkramar och kärleksförklaringar så var det dags att slänga på sig långbyxorna igen och åka hem. Men det kändes ändå okej. För vi vet att vi kommer komma tillbaka till vårt andra hem Sydafrika, snart igen. <3

Translation: Our days in Johannesburg.