FOTOGRAFER JAG GILLAR PÅ INSTAGRAM

Jag följer väldigt många genikonton på Instagram. En röd tråd är att de ofta jobbar med koncept, porträtt eller bildmanipulation. Herregud, det var så svårt att välja bara några stycken. Men okej, här kommer några av mina favoritfotografer och inspirationer på insta:

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.28.10.png

@floraborsioffical
En ungersk självlärd och fantastisk fotograf som aldrig slutar att imponera på mig. Flóra tar oftast självporträtt och genom Photoshop manipulerar hon sig själv på olika surrealistiska sätt. Hennes serie Animeyed är en av hennes mest kända och hon har fått göra stora jobb med både Adobe och Profoto. MEN! Hon brukar även ibland vara inne och likea mina bilder och härom dagen började hon även följa mig med sitt privata konto (!!!). Ahhhhhhhhh!!!! Mvh STARSTRUCKED NÅ DJÄVULSKT!!!!!!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.28.29.png

@witchoria
Jag vet inte så mycket om Witchoria, mer än att hon är svinduktig och heter Victoria Siemer. Hennes dimmiga Me Too-bild delades ofantligt under den vågen och hon leker ofta med ord, precis som jag. Hennes bilder är mystiska och surrealistiska och innehåller ofta någon öde plats i naturen, där hennes ensamma ord blinkar långsamt. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva henne. Ni måste helt enkelt ba klicka er in och uppleva hennes konst själva.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.28.45.png

@alexbstoddard
Jag minns inte riktigt hur jag hittade Alex. Men jag minns att jag följt honom sviiiinlänge, t.om innan jag började satsa på fotografi och sökte till Fotoskolan. På den tiden jobbade han mycket med självporträtt om psykisk ohälsa, vilket gjorde att han stod ut då det verkligen var tabubelagt på den tiden. Det bildspråk han hade då har fortsatt följa honom och han fortsätter ta bilder med sin nakna kropp i konstiga vinklar, nergrävd ute i skogen eller med exotiska djur. Jag älskar hans ljus i det mörka och de dova färgerna. För att inte tala om hans idé och koncept i typ varenda jäkla bild han tar!!?!!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.29.40.png

@brianoldham
Jag hittade Brian genom Alex, då de började dejta (och förhoppningsvis fortfarande gör pga vilket drömcouple???!!!!). Brian utmanar och utforskar genus, mäns identiteter och olika sexualiteter genom sina bilder. Förutom att vara en amazing fotograf har Brian på senare tid även gjort realistiska smycken och handväskor av olika kroppsdelar från sin egen kropp. På sin hemsida går t.ex Brians bröstvårta att köpa under artist for sale. Ett geni helt enkelt.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.29.25.png

@lisalove.se
LisaLove bor och jobbar i Skellefteå, Västerbotten, men ändå har inte våra vägar mötts ännu. Jag mailade LisaLove under 2016 när hennes bilder ställdes ut på F-Concept via Fotografiska och sen dess har vi varit Internet-vänner och pratat fotografi. LisaLove använder också sig själv som modell och med hjälp av utklädnad och Photoshop, skapar sin egna drömvärld. Nu har jag ju inte haft äran att träffa LisaLove än, men jag vet och KÄNNER att hon är så himla klok och bra, och det tycker jag verkligen en kan känna genom hennes bilder också. För att inte tala om hennes bildtexter.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.30.38.png

@arvidabystrom
Internets drottning. Jag vet inte om jag behöver ge Arvida någon större presentation? Jag hittade henne genom Tumblr där hon slog igenom genom sina smarta och pastelliga bilder om Internet och femininitet. Nu jobbar hon med märken som Gucci och Adidas och fortsätter briljera med sina små trosor för persikor eller helt naturliga ben i reklamer. Klicka er in, ni kommer snart fatta varför hon är briljant!

Translation: Some of my favorite photographers on Instagram.