INSPIRATIONSKÄLLORNA

"Alltså Amanda, vart får du allt ifrån?" är en väldigt vanlig fråga som folk ställer ang mina projekt och bilder. Är jag väldigt tråkig om jag svarar: "Eeeh... typ på Internet?"

Jo, jag får självklart även inspiration på de andra klyshiga platserna som duschen, på bussen, just innan jag somnar eller i samtal med mina vänner. Jag får alltså mina flesta (och bästa) idéer när min hjärna slappnar av och gör något helt annat istället för att jobba, haha. Detta händer till största del på vår fantastiska lekplats kallad internet. Jag har tre stora bildforum jag surfar runt på som mest: Tumblr, Pinterest och Instagram. Ska vi spana in dem?

Tumblr. Min bilddagbok sedan 2010, berättad genom andra kreatörers bilder. Jag kan gå tillbaka i mitt tumblr-arkiv och veta exakt varför jag rebloggade just den bilden, just då. Jag gillar speciellt min theme, som låter en scrolla oändligt och oändligt bland vackra bilder och gifar. Vissa bilder är mer sorgsna, vissa fyndiga och andra bara snygga. Jag kan scrolla här i timmar. Välkommen in till min drömvärld, mina midnightwarriors.

Pinterest. Internets version av en scrapbook eller en väldigt stor klipp-och-klistra pärm. Här kategoriserar jag bilder i mappar (eller så kallade boards) istället för ett enda långt flöde som på min tumblr. Här gör jag mina moodboards inför plåtning, planerar mina diy-projekt eller samlar mina inredningstankar. Vill du följa mina inspirationsdrömmar så hittar du dem HÄR, men jag kan säga på en gång, mina bästa boards har jag gjort privata och håller fortfarande hemliga. ;)

Instagram Saved Items. Det här är en ny funktion för mig. Den är ju inte särskilt ny för appen, men jag är en ny användare av den. Istället för att ta en printscreen och sedan glömma bort bilden i min mobils kamerarulle, så klickar jag numera på den lilla "bokmärkesikonen" längst nere till höger under den bild jag vill spara och så sparas bilden direkt i mina privata samlingar i Instagram. Hittills har jag bara skapat dessa fyra kategorier, men kan lova er att de är redan propfulla med pusselbitar till idéer. Så smart och så bra funktion. 

Har ni tips på andra fantastiska inspirationskällor? Let me know!

Translation: Where I find my inspiration: our beloved Internet <3