ÅRET 2017 - DEL 2

 Processed with VSCO with a6 preset

Juli: Jag jobbade och jobbade på mitt extrajobb på hotellet. Det tog väldigt mycket tid och energi från mig vilket gjorde att jag inte hann med så mycket annat. Jag plåtade något enstaka porträttjobb, hann gå på mitt första bröllop i vuxen ålder och sen dricka oändliga mängder kaffe över olika brunchar. För sen, i slutet av månaden, så åkte jag upp till Västerbotten för två veckors semester och fick min vanliga identitetskris som denna gång slutade med att jag klippte pannlugg. Malte följde med upp och jag anordnade en "Norrlands Guld"-fest för mina saknade vänner. För att de verkligen är mitt guld i Norrland.

 Processed with VSCO with a6 preset

Augusti: Den absolut första dagen på månaden fick jag, Gun och Annica nycklarna till vår egna studio och de följande dagarna bestod av vääääldigt mycket fix med den. Jag åkte med Malte till hans landställe i Dalsland och vi gick även på vårt andra bröllop den sommaren. Jag sa upp mig från hotelljobbet eftersom jag insåg väldigt snabbt att jag inte klarar av sådana receptionsjobb efter utbrändheten. Därför la jag all fokus på att göra assistentjobb, rusta upp studion samt kicka igång mitt andra år på Projektverkstan. Struktur blev mitt ledord men också min nedgång för sen kom... September.

 Processed with VSCO with a6 preset

September: Min mest hektiska månad under 2017. Vi förberedde lägenheten för Maltes inflytt, vi byggde om på studion och jag hade 5 olika egna fotouppdrag utöver mitt bokprojekt under denna månad. Det var som att alla projekt jag kickat igång i Augusti hopade sig denna månad. Jag svarade "Snart. Bara lite till" när min omgivning sa åt mig att vila och det här dumma beteendet visade sig snabbt genom plötslig utmattning. Jag besökte läkare och tog en massa blodprover pga jag tappade ovanligt mycket hår, svimmade plötsligt och fick panikångestattacker. Till slut erkände jag mig besegrad och i månadsskiftet skrev jag detta inlägg.

 Processed with VSCO with a6 preset

Oktober: Jag slutförde mina sista fullspäckade veckor och bestämde mig för att börja säga nej till saker. Från och med nu skulle jag fokusera 100% på min bok, som jag faktiskt gick en utbildning för. Det blev fattigt men jag började direkt må sååå, sååå mycket bättre. Jag plåtade nya bilder till boken, började skriva nya texter och fick ut extremt mycket av min kreativitet när jag pysslade ihop en hel Harry Potter-födelsedagsvecka åt Malte. Att det alltid ska vara det mest kravlösa som är det roligaste alltså...

 Processed with VSCO with a6 preset

November: När jag berättar för min klass att jag ska åka till Irland + Umeå en sväng och bara vara ledig så applåderar dom. Så olikt mig var det att vara ledig. Och såhär i efterhand vill jag också applådera mig själv. För efter alla resor kom ALL kreativtet tillbaka och jag började skapa så mycket bra grejer. Vår studio var bokad av Annica och hennes jätteprojekt, vilket också tvingade mig att vara kreativ på ett annat sätt och lösa mina problem utanför studion.  Vi hade stipendieworkshop på skolan och det tändes plötsligt nya ljus och idéer i mina ögon.

 Processed with VSCO with a6 preset

December: Och så nådde vi slutet. Årets sista månad bestod av väldigt mycket reflektion och familj. Att ta hand om familjemedlemmar i norr och pälsbarn i söder. Jag pysslade massor, men skrev på min bok desto mindre. Det kändes inte rätt, fastän jag satte en personlig deadline. Istället har jag skaffat en ArtJournal och börjat rita mer för hand... jag som SUGER på att rita har plötsligt funnit något lugnande i det. I slutet av månaden kom några omvälvande besked som kommer påverka mig väldigt mycket nästa år, både på gott och ont, men jag vet ändå med säkerhet: eftersom jag överlevde detta upp-och-ner år, så kommer jag överleva även nästa.

Nu kör vi, 2018.

Translation: My second part of 2017. July to December.