NÄR DIN HOBBY BLIR DITT JOBB

 Processed with VSCO with g3 preset

It's both a blessing and a curse, att jobba med sin hobby.
Det största pluset är att jag känner mig inspirerad och har kul (nästan jämt) på jobbet. Det största minuset är att det är det enda jag tycker är kul och det enda jag kan se mig göra = jag jobbar alldeles för mycket.

Varje gång jag försöker hitta något annat att göra (virka, sticka, måla, dreja, gå en promenad eller meditera) så slår min entreprenörshjärna igång och säger "Varför gör du det här egentligen? Vad tjänar det till? Du borde jobba istället så du kan ta dig framåt i karriären och slippa känna ekonomisk stress. Det är där det viktiga ligger".

Jag försöker akta mig från att presentera mig som "Jag ÄR fotograf", för det är jag ju faktiskt inte. Jag bara JOBBAR som det. Mitt jobb är inte jag som person och det är en extremt viktigt grej att påminna sig om, speciellt om du (som jag) ofta känner att alla hatar en bara pga en inte lyckades så bra med ett jobb. För det gör dom inte. De kanske bara inte gillar just det där jobbet, får vi hoppas, haha.

Hursom, hobbies var det ja. Jag har vridit och vänt på det där, hur jag skulle kunna hitta mig en annan hobby än fotografi/skapande. Så jag har nu återgått till en hobby jag hade innan jag flyttade till Stockholm. Något som gav mig både glädje, motion och gemenskap. Nämligen fotbollen. Jag ska börja spela inomhus-korpenfotboll!!! Första matchen är på söndag och jag är såååå peppad. Förut har jag sagt att "om jag ska spela fotboll i Stockholm så vill jag göra det på samma höga nivå som jag gjorde i Umeå, och det kommer jag inte ha tid med för ska jag göra något så ska jag göra det till 100%."

Men nu tänker jag annorlunda. Jag tror det är bra att signa upp sig på korpen-nivån, just för att det inte ställs lika höga krav (som i min gamla 1:a division) och jag får se det mer som en kul grej. Det blir en begränsning på så sätt att jag inte kan jobba mig "uppåt". Det stannar liksom i korpen, vilket jag just nu tror blir en lagom nivå för mig. Speciellt eftersom det var ca 4 år sen mina lungor fick jobba med fotbollskondisen, haha. Vi får se helt enkelt! Jag återkommer med en uppdatering om hur allting gått senare.

Men! En sista grej bara! Det som verkligen fick mig att tacka ja till detta var faktiskt lagnamnet. För det är helt jävla klockrent för en ordvitsare som mig. Är ni beredda?

Finter is coming.

Translation: I needed to get a new hobby, when my currently hobby is my job. So I'm getting back to playing soccer, and it's really exciting.