SVAREN DEL 2: KATTER OCH HEMLÄNGTAN

Fortsätter och lajvar stor bloggare med fler svar från frågestunden! Jag delade upp era frågor i två delar: jobb och privat. Här har ni del 1, som handlade om jobb. Och här kommer de andra och era sista frågor. Tack till alla som skrev <3

  Essi har en egen Instagram som ni hittar här:&nbsp;  instagram.com/estrella.the.star/

Essi har en egen Instagram som ni hittar här: instagram.com/estrella.the.star/

Hur känns det att vara matte till världens finaste katt :)
- Fantastiskt! Underbart! Otroligt! Självklart!
Essi kom till mig när jag var utbränd och på botten. Nu kan jag verkligen inte komma ihåg mitt liv innan henne. Hon är den vackraste, gulligaste, knasigaste och mest pratglada katt jag någonsin stött på. Hon följer mig vart jag än går (i vår lilla lägenhet), säger godnatt och godmorgon som på en klocka och har sånna egna fantasifulla lekar för sig själv. Hon älskar skinka (och alla annan mat vi människor äter) och hon vill ständigt krypa in i min garderob på upptäcksfärd. Hon brukar ligga på min bröstkorg när jag mår dåligt för att sedan lägga tassen på min kind som för att säga "Jag är här. Oroa dig inte."
Åh, Essi. Min egna lilla silverstjärna <3

Vad äter du till middag?
- Haha denna fråga <3 Hm, det är väldigt varierande. Jag försöker laga mycket vegetariska alternativ hemma, så oftast blir det en blandning av "allt som är gott" i någon slags sallad, med olika såser eller röror. Men nu har mamma tagit ner en hel drös med älgkött från Norrland som ligger i vår frys, så nu blir det väl norrländska rätter resten av vintern, haha.

 Processed with VSCO with a8 preset

Bor du ensam?
- Nej, jag bor med min katt sedan 1,5 år tillbaka och med min kille sedan i våras. Vi springer runt på 29kvm, men det funkar väldigt bra. Den enda som går och river med klorna är Essi ;) Okej... sorry, bad joke... jag hittar ut själv....

Trivs du i Stockholm?
- Både ja och nej. Det är en väldigt komplicerad fråga.
När jag är hemma i Norrland längtar jag till Stockholm och när jag är i Stockholm längtar jag till Norrland. Jag trivs bättre i Sthlm nu än vad jag gjorde för några år sedan, för nu har jag skapat mig ett liv här nere. Jag har ett kontaktnät, en plats att vara och min egna lilla Sthlms familj. Samtidigt saknar jag mina närmaste, min uppväxt och klimatet i Umeå. Jag tänker ofta på hur det skulle vara att flytta hem och hur jag skulle må då.

Det kanske händer nån gång. Eller så händer det aldrig. Men just nu mår jag bra i huvudstaden. Kanske är det bara någon form av Stockholmssyndrom, där jag blivit kär i min kidnappare, men samtidigt så är det bara 1h med flyg till mitt hemhem. Så det går ju att få båda delarna, om en vill och behöver det.

(Ps. Finns så bra serie just nu om just Stockholmssyndromet på SVT EDIT, kolla här!)

 Processed with VSCO with a9 preset
 Processed with VSCO with f1 preset

När kommer du till Umeå igen? :) Och, om du var ett sagodjur vad skulle du vara då?
- Som det ser ut nu kommer jag inte komma hem till Umeå förrän kring jul. Det är min längsta tid ifrån mitt barndomshem hittills, ett helt halvår liksom?! Men sen kommer jag förmodligen komma upp igen kring februari för en skrivvecka, men det är fortfarande långt dit.

Och om jag vore ett sagodjur skulle jag nog vara vittra.
För att vittra ser ut, lever och klär sig som människor men tycks bo i en parallell verklighet. Det är inte alla som märker av dem, men ibland kan man känna dem susa förbi dig. De skapar sina egna vägar, vitterstråk, och ser till att det blir trubbel för den som ställer sig i deras väg.
Lite som jag alltså :)

Translation: Part 2 with my answers from my Q&A. Talking about my beloved cat, how I feel about Stockholm and what it is I'm eating at dinner time.