MAKE EQUAL

  Foto: Miguel Herranz

Foto: Miguel Herranz

Jag tror att samhället kan bli mer jämlikt om vi alla är med i förändringen. Som ett lag. Vi måste sluta att bara snacka jämlikhet, vi måste börja GÖRA jämlikhet. Vi måste börja gå från problem till lösning. Tillsammans med grymma Make Equal och ca 100 andra ambassadörer, avger jag här mitt jämlikhetslöfte: 

"Jag tänker alltid säga ifrån när du drar ett sexistiskt/rasistiskt/homo- eller transfobiskt skämt. Jag tänker alltid vara den obekväma tystnaden personifierad. Rösten som aldrig kan bli censurerad. Jag ska fortsätta vara blicken som hålen bränner, samvetet som särar på vänner. Jag kommer vara argumenten du ignorerar, ditt temperament som exploderar. Jag ska vara stenen i din sko, saltet i ditt sår, ditt nya skavsår. Jag kommer va åskådaren som reser sig och går, så länge din stand-up show är alltifrån härlig... ja... då tänker jag fortsätta att vara dig besvärlig. Fram tills dess att du har fattat grejen, så kommer jag att fortsätta att vara den där tjejen, som dödar din och dina kompisars 'härliga' stämning."

Det här är mitt jämlikhetslöfte. Men det är vår jämlikhetskamp. Tillsammans gör vi skillnad.

Vad är ditt jämlikhetslöfte?

(Se mer löften via Instagram och hashtaggen #jämlikhetslöftet )


Translation: My equality promise. In collaboration with Make Equal.