FUN, FAME ELLER FORTUNE?

  Behind the scenes från ett av alla roliga assistentjobb jag haft med Andreas Lundberg.

Behind the scenes från ett av alla roliga assistentjobb jag haft med Andreas Lundberg.

Den ständiga frågan som dyker upp mellan oss frilansare handlar oftast om pengar och vår lön. Hur mycket ska jag ta betalt för det här jobbet? Hur mycket är lilla jag och mitt lilla arbete värt? Nämen inte kan jag väl ta så mycket? Nämen inte kan jag väl ta så lite? Yada yada... Här kommer mina bästa visdomsord på hur du kan tänka!

Om du får en jobbförfrågan, börja med att ALLTID fråga vad de har för budget. Folk tenderar att undvika frågan in till det sista och så har du kanske suttit i ett planeringsmöte i flera timmar för att sedan inse att det inte alls funkar med den budget de presenterar. När du väl (förhoppningsvis) fått svar på hur mycket kronor som finns i omlopp så kan du sedan ta ställning till jobbet genom att fundera på de tre punkterna: fun, fame eller fortune.

Alltså: om jobbet du blivit erbjudan är fun och/eller fame, så gör det inte så mycket om det inte är så mycket fortune i det hela. Men om jobbet varken är fun eller innehåller någon fame, då ska det faaaan va fortune för att en ska tacka ja. I det bästa av världar så får du såklart ett pangjobb som innehåller alla tre! :)

  Ett annat assistentjobb för Andreas, där jag agerade ej så road stativ-tyngd, haha. Foto: Andreas Lundberg

Ett annat assistentjobb för Andreas, där jag agerade ej så road stativ-tyngd, haha. Foto: Andreas Lundberg

Translation: I'm giving you my best tip regarding the freelance life. When you get a job offer, think of the three words: fun, fame or fortune. If the job gives you fun and/or fame, but not fortune, it's okey. But if the job isn't any fun or fame, there better be fortune for you to do it. Bitch better have my money you know.