VAD SKA DU BLI NÄR DU BLIR STOR?

När jag var liten ville jag bli bibliotekarie. Det var min högsta dröm att spendera dagarna mellan ord, papper och bokryggar. Alltid på gränsen till fantasins värld, min stora tillflykt. Jag gjorde mina praktiker i grundskolan på diverse bibliotek (en gång var faktiskt på Bokbussen, dvs det rullande biblioteket). I femman började drömmen skruvas om och jag skulle bli författare. Gärna som en kombo med bibliotikarie, eftersom jag fick höra att en tjänade dåligt i båda yrkena. I högstadiet skulle jag bli journalist, på gymnasiet skulle jag jobba med film, sen skulle jag bli kulturentreprenör och till sist, i slutet av mitt första universitetsår, bestämde jag mig för att skulle jag jobba med bild. Som fotograf.

IMG_9862.JPG

När jag, 20 år gammal, började på Fotoskolan STHLM hösten 2013 var jag en av de yngsta i klassen. De 10 år äldre klasskamraterna dunkade mig i ryggen och sa att de önskar att de också kommit på vad de ville jobba med när de var i min ålder. De tyckte det var imponerande att jag redan nu valt en yrkeshögskoleutbildning och att jag visste exakt hur mitt yrkesliv skulle fortsätta.

Va?

Jag har verkligen i-n-g-e-n aning om vad jag kommer göra när jag blir stor. Förut kunde den tanken ge mig panik, att leva i den ovissheten, rädd för att välja fel väg. Jag var liksom tvungen att knäcka koden till min egen framtid här och nu. Men sen har lugnet infunnit sig hos mig allt eftersom och det har jag att tacka terapin (i samband med utbrändheten) för . För om mina 10 år äldre klasskamrater kunde skola om sig om 10 år - varför skulle inte jag kunna det?

Jag läste nyligen "Meningen med hela skiten" av Nina Åkestamen bok om hur det är att bli utbränd i den kreativa reklambranschen. Det var en mycket bra bok, med många bra tankar och (hög!) igenkänningsfaktor sen min egen tid av utmattning. I den boken fanns en övning kallad 85-åringen, där en skulle ställa frågan till sitt framtida gamla jag. Vad skulle 85-åriga Amanda vilja berätta för sina ev. barnbarn i framtiden? Vad skulle hon velat uppleva? Göra? Se?

 Processed with VSCO with a10 preset

Under min semester i somras gjorde jag en sådan lista. Hur jag vill jobba, hur jag mår bra och vad jag vill göra för att min 85-åring ska kunna berätta sina historier i framtiden. Men medan jag skrev den listan insåg jag samtidigt att jag kunde byta ut ordet "vill" till "behöver". Jag BEHÖVER det här sakerna för att orka fortsätta.

 • Jag behöver satsa 100% på mitt jobb för att försörja mig på det.
 • Jag behöver skapa saker som folk vill äga, bära eller sprida till sina vänner. Sådant som är vackert, smart, roligt, fyndigt eller känsligt.
 • Jag behöver sitta i en egen lokal. Där jag bestämmer mina egna arbetstider och villkor.
 • Jag behöver göra samarbeten med andra kreatörer. Men till största del jobba självständigt.

  Och så vidare, och så vidare. Det här var bara några av dem.

När listan var klar kom jag till flera insikter. Jag läste inte en lista för hur det är att jobba enbart som fotograf. Jag läste en lista om en frilansande kreatör. En som vågar testa sina vingar, kanske leva i ekonomisk kris, men som får göra både sig själv och andra glada på vägen. Några veckor senare sa jag upp mig från mitt extrajobb den sommaren. För det var inte det jag ville göra. Det var inte det jag behövde.

"Vad ska du bli när du blir stor?"
Nu vet jag. Fri.

Translation: Thoughts about career and what to work with.

#BESTNINE2017

I slutet av varje år kommer de smygande på sociala medier. The best nine. De nio mest gillade bilderna på ens Instagram. Här är mina + mina captions!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.40.05.png

Nr 9.
19 juni 2017, 183 likes
Läs bipacksedeln noga före användning. Detta läkemedel kan vara beroendeframkallande ♥️

Nr 8.
20 april 2017, 185 likes
"The truth is like poetry, & most people fucking hate poetry" - @dropdeadofficial 
Det blev ingen SM-plats för mig igår. Nerverna slog till och jag tappade texten totaaalt under andra dikten. Men det gör verkligen inget. Jag är lättad över att slippa gå igenom hela tävlingsprocessen en gång till (dessutom på nationell nivå) och känner spontant att... at least I'm cool on the Internet... Dvs, snart får ni en ny diktvideo!! Vi ses på en skärm nära er, mina stjärnor! Och tack för allt allt allt stöd jag fått!! Ni är fantastiska!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.45.23.png

Nr 7.
29 april 2017, 185 likes
Viktigt meddelande! Snubbelrisk! Om möjligt, undvik stora folksamlingar (eller bara människor överhuvudtaget). 

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.47.32.png

Nr 6.
4 augusti 2017, 194 likes
HALLÅ! VI HAR BLIVIT MED STUDIO!!
I vintras sa vi "Fyfan vad skönt det vore att sitta i en lokal med bara kreativa och balla brudar". Ett halvår senare har vi nu fått hämta ut nycklarna till vår alldeles egna studio (som vi dessutom bygger ihop helt själva!!) Snart blir det inflyttningsfest och då är ni alla varmt välkomna på bubbel, drömmar och konst på Studio Bimbo!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.50.23.png

Nr 5.
25 juli, 215 likes
Drabbas alltid av nostalgiska och hemlängtande identitetskriser när jag besöker mitt barndomshem. Här har tiden liksom stannat och det är 2009 igen. Jag skriver poesi på mitt flickrum, lyssnar på Linkin Park dag som natt (tack för allt Chester!) och klipper pannlugg. Precis som då. Precis som nu.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.48.50.png

Nr 4.
22 november 2017, 220 likes
För att bli av med alla elaka hjärnspöken! Approved by Ghostbusters!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.53.42.png

Nr 3.
23 juni 2017, 223 likes
Plockade sju sorters blommor, som sig bör, men skippade steg två och gav dem till han jag drömmer om direkt istället! Glad midsommar på er osv.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.54.50.png

Nr 2.
17 oktober 2017, 225 likes
Hon. Hon och hon och hon också. Mina systrar. Mina vänner. Och #metoo ...
Det som kommer nu är inget nytt. Det ni ser nu är bara vågen av allt som ständigt pyr under ytan. Det här har alltid existerat. Det här har alltid hänt och det händer ständigt. Och vi berättar (de historier vi vågar/orkar berätta), om och om igen.

Tusentals inlägg tyder på tusentals förövare.
Tusentals som tjatat till sig sex från någon som vill sova. Tusentals som kommit alldeles för nära med händer/fingrar/skrev på dansgolv och i publikhav. Tusentals som kommenterat utseenden oombett och offentligt. Tusentals som inte sagt ifrån när deras vänner gjort likadant.

Du som gjort något av det här. Använd inte vår hashtag för att säga förlåt för dina felsteg. Ta inte vår plats igen. Du måste lyssna, reflektera och prata IRL (!!!) med dina vänner, bröder och söner. Berätta vad som hände, varför det var fel och hur du ska jobba för att motverka det. 
Vi kan berätta våra historier i tusentals fler inlägg. Men förändringen börjar med dig. Du måste förstå att du är en del av problemet. Du också.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 19.57.17.png

Nr 1.
10 april 2017, 228 likes
Sms efter sms: "Är du okej?"
Jag vet inte.

I fredags var jag där. I Åhlénshuset. När allting hände.
5 minuter senare springer jag tillsammans med hundratals okända människor för våra liv. De skriker om en bomb. De skriker om beväpnade män. Och det ligger livlösa kroppar längs vår gata.

Jag har skakat, gråtit, velat kräkas och svimma de senaste dygnen. Allt eftersom adrenalinet gått ur min kropp och ersatts med insikten om vad en just varit med om. "Är du okej?" Jag vet inte.

Det kommer aldrig bli som förut. Men igår var vi 50 000 människor som samlades i kärlek. 50 000 människor som tog armkrok med varandra i tystnad. Enade mot allt hat. Mot allt våld. Rädda, men ändå tillsammans.

Och det är så vi måste fortsätta. Ta tillbaka våra gator. Ta tillbaka våran kärlek. Öppna våra dörrar, hjärtan, famnar. Sörja. Plåstra. Fortsätta.

För det är bara om vi gör det här tillsammans, som allting kan bli okej igen. <3
 


Tack för alla likes mina vänner! Fortsätt följa mig på @amandaxnilsson!


Translation: My best Instagram pics from 2017. At least from the amount of your likes.

FOTOGRAFER JAG GILLAR PÅ INSTAGRAM

Jag följer väldigt många genikonton på Instagram. En röd tråd är att de ofta jobbar med koncept, porträtt eller bildmanipulation. Herregud, det var så svårt att välja bara några stycken. Men okej, här kommer några av mina favoritfotografer och inspirationer på insta:

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.28.10.png

@floraborsioffical
En ungersk självlärd och fantastisk fotograf som aldrig slutar att imponera på mig. Flóra tar oftast självporträtt och genom Photoshop manipulerar hon sig själv på olika surrealistiska sätt. Hennes serie Animeyed är en av hennes mest kända och hon har fått göra stora jobb med både Adobe och Profoto. MEN! Hon brukar även ibland vara inne och likea mina bilder och härom dagen började hon även följa mig med sitt privata konto (!!!). Ahhhhhhhhh!!!! Mvh STARSTRUCKED NÅ DJÄVULSKT!!!!!!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.28.29.png

@witchoria
Jag vet inte så mycket om Witchoria, mer än att hon är svinduktig och heter Victoria Siemer. Hennes dimmiga Me Too-bild delades ofantligt under den vågen och hon leker ofta med ord, precis som jag. Hennes bilder är mystiska och surrealistiska och innehåller ofta någon öde plats i naturen, där hennes ensamma ord blinkar långsamt. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva henne. Ni måste helt enkelt ba klicka er in och uppleva hennes konst själva.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.28.45.png

@alexbstoddard
Jag minns inte riktigt hur jag hittade Alex. Men jag minns att jag följt honom sviiiinlänge, t.om innan jag började satsa på fotografi och sökte till Fotoskolan. På den tiden jobbade han mycket med självporträtt om psykisk ohälsa, vilket gjorde att han stod ut då det verkligen var tabubelagt på den tiden. Det bildspråk han hade då har fortsatt följa honom och han fortsätter ta bilder med sin nakna kropp i konstiga vinklar, nergrävd ute i skogen eller med exotiska djur. Jag älskar hans ljus i det mörka och de dova färgerna. För att inte tala om hans idé och koncept i typ varenda jäkla bild han tar!!?!!

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.29.40.png

@brianoldham
Jag hittade Brian genom Alex, då de började dejta (och förhoppningsvis fortfarande gör pga vilket drömcouple???!!!!). Brian utmanar och utforskar genus, mäns identiteter och olika sexualiteter genom sina bilder. Förutom att vara en amazing fotograf har Brian på senare tid även gjort realistiska smycken och handväskor av olika kroppsdelar från sin egen kropp. På sin hemsida går t.ex Brians bröstvårta att köpa under artist for sale. Ett geni helt enkelt.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.29.25.png

@lisalove.se
LisaLove bor och jobbar i Skellefteå, Västerbotten, men ändå har inte våra vägar mötts ännu. Jag mailade LisaLove under 2016 när hennes bilder ställdes ut på F-Concept via Fotografiska och sen dess har vi varit Internet-vänner och pratat fotografi. LisaLove använder också sig själv som modell och med hjälp av utklädnad och Photoshop, skapar sin egna drömvärld. Nu har jag ju inte haft äran att träffa LisaLove än, men jag vet och KÄNNER att hon är så himla klok och bra, och det tycker jag verkligen en kan känna genom hennes bilder också. För att inte tala om hennes bildtexter.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 17.30.38.png

@arvidabystrom
Internets drottning. Jag vet inte om jag behöver ge Arvida någon större presentation? Jag hittade henne genom Tumblr där hon slog igenom genom sina smarta och pastelliga bilder om Internet och femininitet. Nu jobbar hon med märken som Gucci och Adidas och fortsätter briljera med sina små trosor för persikor eller helt naturliga ben i reklamer. Klicka er in, ni kommer snart fatta varför hon är briljant!

Translation: Some of my favorite photographers on Instagram.

ÅRET 2017 - DEL 2

 Processed with VSCO with a6 preset

Juli: Jag jobbade och jobbade på mitt extrajobb på hotellet. Det tog väldigt mycket tid och energi från mig vilket gjorde att jag inte hann med så mycket annat. Jag plåtade något enstaka porträttjobb, hann gå på mitt första bröllop i vuxen ålder och sen dricka oändliga mängder kaffe över olika brunchar. För sen, i slutet av månaden, så åkte jag upp till Västerbotten för två veckors semester och fick min vanliga identitetskris som denna gång slutade med att jag klippte pannlugg. Malte följde med upp och jag anordnade en "Norrlands Guld"-fest för mina saknade vänner. För att de verkligen är mitt guld i Norrland.

 Processed with VSCO with a6 preset

Augusti: Den absolut första dagen på månaden fick jag, Gun och Annica nycklarna till vår egna studio och de följande dagarna bestod av vääääldigt mycket fix med den. Jag åkte med Malte till hans landställe i Dalsland och vi gick även på vårt andra bröllop den sommaren. Jag sa upp mig från hotelljobbet eftersom jag insåg väldigt snabbt att jag inte klarar av sådana receptionsjobb efter utbrändheten. Därför la jag all fokus på att göra assistentjobb, rusta upp studion samt kicka igång mitt andra år på Projektverkstan. Struktur blev mitt ledord men också min nedgång för sen kom... September.

 Processed with VSCO with a6 preset

September: Min mest hektiska månad under 2017. Vi förberedde lägenheten för Maltes inflytt, vi byggde om på studion och jag hade 5 olika egna fotouppdrag utöver mitt bokprojekt under denna månad. Det var som att alla projekt jag kickat igång i Augusti hopade sig denna månad. Jag svarade "Snart. Bara lite till" när min omgivning sa åt mig att vila och det här dumma beteendet visade sig snabbt genom plötslig utmattning. Jag besökte läkare och tog en massa blodprover pga jag tappade ovanligt mycket hår, svimmade plötsligt och fick panikångestattacker. Till slut erkände jag mig besegrad och i månadsskiftet skrev jag detta inlägg.

 Processed with VSCO with a6 preset

Oktober: Jag slutförde mina sista fullspäckade veckor och bestämde mig för att börja säga nej till saker. Från och med nu skulle jag fokusera 100% på min bok, som jag faktiskt gick en utbildning för. Det blev fattigt men jag började direkt må sååå, sååå mycket bättre. Jag plåtade nya bilder till boken, började skriva nya texter och fick ut extremt mycket av min kreativitet när jag pysslade ihop en hel Harry Potter-födelsedagsvecka åt Malte. Att det alltid ska vara det mest kravlösa som är det roligaste alltså...

 Processed with VSCO with a6 preset

November: När jag berättar för min klass att jag ska åka till Irland + Umeå en sväng och bara vara ledig så applåderar dom. Så olikt mig var det att vara ledig. Och såhär i efterhand vill jag också applådera mig själv. För efter alla resor kom ALL kreativtet tillbaka och jag började skapa så mycket bra grejer. Vår studio var bokad av Annica och hennes jätteprojekt, vilket också tvingade mig att vara kreativ på ett annat sätt och lösa mina problem utanför studion.  Vi hade stipendieworkshop på skolan och det tändes plötsligt nya ljus och idéer i mina ögon.

 Processed with VSCO with a6 preset

December: Och så nådde vi slutet. Årets sista månad bestod av väldigt mycket reflektion och familj. Att ta hand om familjemedlemmar i norr och pälsbarn i söder. Jag pysslade massor, men skrev på min bok desto mindre. Det kändes inte rätt, fastän jag satte en personlig deadline. Istället har jag skaffat en ArtJournal och börjat rita mer för hand... jag som SUGER på att rita har plötsligt funnit något lugnande i det. I slutet av månaden kom några omvälvande besked som kommer påverka mig väldigt mycket nästa år, både på gott och ont, men jag vet ändå med säkerhet: eftersom jag överlevde detta upp-och-ner år, så kommer jag överleva även nästa.

Nu kör vi, 2018.

Translation: My second part of 2017. July to December.

ÅRET 2017 - DEL 1

Yes, it's time for den bloggiga klyschan: årssummeringen. Vi har ett nytt år, men vad hände egentligen under 2017? Vad var bra och vad var dåligt? Hur har jag mått och hur har det gått i mina projekt? Här kommer svaren på några av de frågorna för det första halvåret:

Januari2017.jpg

JANUARI: I början av året satt jag fortfarande kvar på Studio Lundberg, jag pluggade första året på Projektverkstan och rivstartade året med flera fotojobb bl.a. för Naturskyddsföreningen och min första kollektionsplåtning med PRLE. Jag var snurrig och kände mig vilsen men samtidigt väldigt bestämd och säker på att något, vad som helst, snart skulle hända. Mitt nyårslöfte inför året var att vara modig och försöka stå stadigt för vad jag känner. Såhär i efterhand kan jag ändå säga att jag lyckades, även om det gjorde väldigt ont ibland.

FEBRUARI2017.jpg

FEBRUARI: Under årets kortaste månad kände jag mig fortfarande ganska vilsen. Jag jobbade på med projektet, gjorde nått enstaka fotojobb och skrev lite ny poesi. Men annars gick jag mest på fest eller var ute på pubrundor för att försöka bota min ångest till skrivkramp. Men så i mitten av månaden, kring alla hjärtans dag, så vände det plötsligt när en ny person trädde in i mitt liv. Malte. Jag tyckte det var läskigt först. Han var en lugn inlandssjö och jag var en stormande orkan. Jag blev livrädd för att bli kärlekssjuk på riktigt. Men det här året hade jag ju bestämt mig för att vara modig. Så jag bara fortsatte att falla.

MARS2017.jpg

MARS: Min födelsedagsmånad. Jag fyllde 24 år och ställde till med en 24 timmars fest (som varade i 13h haha, men det är tanken som räknas). Veckan efter det blev jag publicerad i en antologi och vi hade releasefest. Veckan efter det tävlade jag i Umeås Poetry Slam kval och vann med höga poäng!! Wow alltså, den här månaden var så jäkla bra. Kanske årets bästa månad. Jag var nykär, projektet tog verkligen fart, träffade nya fina vänner, jag fick uppskattning för mina jobb och jag fick så himla mycket kärlek från min omgivning.

APRIL2017.jpg

APRIL: Men allt fint varar inte för evigt. Spegeln på bilden säger "Ingen kuk är lika hård som livet" och det är väl en ganska bra liknelse någon klottrat på skolans toalett. Hur allt plötsligt kan vända och börja rämna. April började med terrorattacken på Drottninggatan, där jag och hundratals andra fick springa för sina liv, jag flyttade ut från Studio Lundberg, förlorade i Poetry Slam-finalen och det började plötsligt knaka bland mina vänskapsrelationer. Jag kände mig splittrad och hade svårt att veta vad jag borde säga eller göra. Vad som höll ihop mig var framtidsplanerna om en studio tillsammans med Gun & Annica och vi sprang på studiovisningar varannan vecka för att jaga den drömmen. Åsså Malte då. Som under slutet av månaden viskade att han var så jäkla kär i mig och frågade om jag ville vara ihop med honom. Och det ville jag självklart vara. Min tryggaste punkt.

 Processed with VSCO with a6 preset

MAJ: En konstig månad. Alla känslor låg utanpå kroppen och jag var skör som ett asplöv. Det kändes som att jag trampade på ett minfält, där vad jag än sa eller gjorde blev fel. Jag försökte göra alla nöjda, men det räckte ändå inte till. Till slut hände det som jag var rädd för och det tog slut mellan mig och några av mina närmsta vänner. I efterhand har jag insett att vår relation nog aldrig var hälsosam för någon av oss, men det gjorde ändå fruktansvärt ont att förlora varandra på det sättet som nu blev. Jag har varit väldigt ledsen, arg och förtvivlad över detta, vilket påverkat mitt resterande år. Men jag tror och hoppas ändå att det är bäst såhär.

Utöver detta så var jag med på en magisk resa till Berlin med klassen. Årets varmaste dag inträffade en helg på Ekerö och efter ett dumdristigt dopp i vattnet var jag totalt sänkt och sjuk i två veckor. Jag missade klassens avslutning och kunde inte slutföra mitt projekt såsom det var tänkt. Jag hade några dagar av kreativitet där jag klistrade upp lappar i tunnelbanan. Men det var det.

 Processed with VSCO with a6 preset

JUNI: Sommaren började smyga sig på, men solen värmde inte särskilt mycket. Jag hade fortfarande ett orosmoln svävande över mig, hade svårt att släppa uppbrottet och inte lägga all skuld på mig själv, även om jag innerst inne visste att det fanns två sidor av myntet. Jag började med mitt vanliga destruktiva "jobba för mycket"-mönster istället, dels för att få in lite extra cash men också för att slippa tänka så mycket. Jag assisterade, gjorde egna fotojobb och tog även ett extraknäck på hotell. Det funkade, till en viss del och saker började kännas lite lättare. Och detta har jag hundra procent min famillj, mina vänner, min kille och mina kollegor att tacka för. 

Det var början på berg-och-dal-banan. Och del två av mitt 2017, det kommer senare i veckan.

Translation: My January to June 2017.

INAKTIVITET

Det här inlägget är tidsinställt.

 {"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"square_fit":0,"text":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"1D6C46D4-CA5A-4BB4-9FA9-175FE81198A8_1495360887934","width":2508,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":1,"crop":0,"flip_rotate":0,"selection":0,"enhance":0,"free_crop":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"source":"editor","origin":"gallery","height":3344,"subsource":"done_button","total_editor_time":0,"brushes_used":0} Processed with VSCO with a8 preset

Hej! Så har mina resor börjat för januari och detta år och jag kommer inte kunna vara så aktiv här! Ni kan alltid följa mig i realtid via min Instagram @amandaxnilsson , annars får ni helt enkelt snällt vänta på att jag kommer tillbaka i slutet av månaden för att få nya updates i realtid. Men jag lämnar er inte helt i sticket! Aaabsolut inte! Jag har förberett några inlägg till er under denna månad och hoppas ni ska gilla dem!

 • Året 2017 - Del 1
 • Året 2017 - Del 2
 • #BestNine2017
 • Fotografer jag gillar på Instagram
 • "Vad ska du bli när du blir stor?"
 • "Varför gör jag det här?"

Det blir väl bra? Jag hoppas det! Och jag hoppas allt det tekniska funkar också, eftersom jag inte kommer kunna kontrollera det lika snabbt! Annars får ni hojta! Hejdå för nu och ta hand om er så länge!

Translation: I'm out traveling and out of the office these days. But I've scheduled some post for you, cause I'm the good kind of a blogger.

TVÅTUSENARTON

Gott nytt år och god fortsättning kamrater!
Jag hoppas ni haft en fin ledighet de senaste dagarna! Det har i alla fall jag! Därav misslyckades jag med mitt egna mål att skriva klart råmanuset innan årsslutet. Men jag tänker inte bestraffa mig själv för det. Jag behövde vara med min familj just nu och då fick jobbet bli sekundärt. Bra beslut av min chef, dvs jag.

Men nu börjar det nya året. Och det gör det med en rivstart! Låt mig berätta varför!

Foto: Philip Nilsson

Foto: Philip Nilsson

SAKER SOM REDAN NU ÄR SPIKADE UNDER 2018:

 • 2 - 7 januari, åker jag till Portugal, tillsammans med Malte och hans mamma och bror. Vi ska vandra runt i Lissabon, äta god mat, träffa Maltes kusiner och förhoppningsvis samla på oss oändligt med D-vitamin inför året. Sen hinner jag vara hemma en dag innan...
 • 9 - 22 januari, då jag, Pussel och Tomas åker till Japan (!!). Det är sinnes, jag vet, och jag nyper mig i armen varje gång jag berättar om det. Vi har fått ett stipendium av Längmanska Kulturfonden för att göra ett dokumentärt arbete om Hiroshima och Nagasaki-katastrofen, under 12 dagar. Och så ska vi besöka Tokyo också. Jag längtar så mycket!
 • 10 - 17 mars, kommer jag vara borta på ännu en resa, men det är hemligt för allmänheten än så länge! Och ja, det är fortfarande så sjukt! Tre resor på 3 månader. Snart får jag väl sadla om till resebloggare helt enkelt??
 • 16 mars, fyller jag 25 år. Min hjärna kommer vara färdigutvecklad och jag kommer vara halvvägs till 50! Det vill säga: vuxen på riktigt.
 • 11 aug - 2 sep , har det bokats in en utställning för mig!!!!!!! I tre veckor!!!!!! Supercentralt i Stockholm!!!!! Jag får dock inte avslöja detaljerna om det än! Men ni kan lika gärna skriva in datumen i era kalendrar nu, för ni MÅSTE komma!!!!!!! Det kommer bli asfett!!!!!! Utropstecken!!!!!!!
 Processed with VSCO with n1 preset

SAKER SOM KAAAANSKE HÄNDER UNDER 2018 (IFALL ALLT GÅR SOM PLANERAT):

 • Jag får följa med som stillbildsfotograf till Julia Rio under en streetart-festival i Sydafrika.
 • Jag kickar igång en webbshop under våren där jag kommer sälja massa roligt, fint och påhittigt!
 • Jag har en utställning + releasefest i samband med denna webbshopslansering.
 • Jag får fler stipendium detta år!
 • Jag drar igång ett mycket stort och kreativt samarbete med en spännande kund (sooo secreeeet).
 • Jag lyckas göra bra arbetsprover och kommer in på den utbildning jag planerar söka till hösten.
 Processed with VSCO with n1 preset

SAKER SOM JAG HOPPAS HÄNDER UNDER 2018:

 • (Varning för klyscha!) Men att alla jag tycker om får må bra. I både kropp och själ. Att vi slipper oväntade händelser som olyckor, sjukdomar, terrordåd eller jobbiga uppbrott i nära relationer.
 • Jag hoppas jag kan vara hemma i Västerbotten längre än två veckor denna sommar! Och att det blir soligt och varmt!!
 • Jag hoppas att något av mina favoritband kommer till Sverige i år så jag får gå på konsert/festival och gråtskrika till deras musik.
 • Jag hoppas att jag slutar stressa och istället hittar en bra balans mellan jobb, fritid och mitt välmående.
 • Jag hoppas att jag kan avsluta mitt Kärlek Är En Sjukdom-projekt och att jag blir nöjd med resultatet.
 • Jag hoppas att jag får skriva på ett bokkontrakt.

 

Translation: Happy New Year! Here's a list of things that will happen and what I wish to happen this year!