MITT LILLA HOMEOFFICE

Jag jobbar hemma på mitt köksbord den här sommaren. Det är inte optimalt såklart, men det funkar stundtals och det får duga fram till hösten (För då händer något nytt!! Och superspännande!! Vänta ni bara!! 1:a augusti alltså!!!)

Semester då? Jodå, det kommer. Jag har lagt undan 2 och 1/2 vecka ungefär där jag ska vara hemma i norr med familjen och senare även hänga i en stuga någonstans i Dalsland. Även om arbetet går på halvfart hela sommaren så är det verkligen viktigt att en tar sig tid till att verkligen BARA vara HELT ledig. (Ni kommer väl ihåg det här inlägget?)

Men, fram tills semestern, är det denna ständiga favorit i repris som kommer fortgå hemma hos mig:

Translation: How I'm currently working from home. Things are gonna change very soon! First of August. Save the date, people!!

ÄNGIE OCH PUSSEL

För ett tag sen mötte jag upp Angie och Pussel i den sistnämndas lägenhet på Söder. Jag skulle plåta Angie aka Ängie för en intervju till Radar Collective  (HÄR hittar ni förresten den intervjun) men passade samtidigt på att knäppa lite porträttbilder på dem tillsammans pga de MATCHAR SÅ EXTREMT JÄVLA BRA. Båda är så snygga, så roliga att plåta och bara sånna jävla fina stjärnor.

Pussel och Angie eller Sid and Nancy?? Ingen vet.

Pussel_Angie_4.jpg

Translation: Took a few portraits of Ängie and Pussel a couple of weeks ago. Them beautys <3

EN BABYKROKODIL, LITE SÅPBUBBLOR OCH EN MASSA INSTALIKES

IMG_9815.JPG
 Processed with VSCO with j5 preset

Hallå där! Låt oss kolla på lite jobbgrejer jag pysslat med på sistone! Först ut har vi behind the scenes från plåtningen med PRLE inför SS18-kollektionen. Vi höll till på Konstfack, mitt i vita havet, som nu var helt öde efter alla gått på sommarlov. Det var fantastiskt ljus, avskalad setdesign och fan skitsnygga kläder. Tycker detta är Andreas bästa kollektion hittills och jag blir mycket stolt i kompishjärtat över hur grym han är!! Ni får snart se alla färdiga bilder som blev ett av de finaste modejobben jag gjort på länge!!

 Processed with VSCO with hb2 preset

Nästa jobb gjorde jag som assistent för fotograf Sanna Dahlén. Får inte avslöja exakt vad vi gjorde, mer än att jag under plåtningen torkade både papegoj- och sköldpaddsbajs från modellen :'))) *~the glamorous life as a photo assistant~* .... Så JA, det ni ser på bilderna är alltså LIVSLEVANDE djur. Vi hade med en ödla, en sköldpadda, en babykrokodil och en papegoja som bl.a kunde säga "Hej på dig", "Mamma" och "Tjena tjena". Så spännande plåtning!! Till hösten går allting ut i butik och då får även ni ta del av resultatet!

Jag har även pysslat på lite hemma. Lekt av mig och testat nya grejer till min lekfulla serie Combo Cornerdär jag slår ihop olika saker helt enkelt. Här är en behind the scenes från min lilla hemmastudio. Ibland behövs det inte mer än några färglada papper, dagsljus och ett katt till fotoassistent. Resultatet blev Instagramlikes som kosttillskott:

Translation: My recent works and some behind the scenes from that. New lookbook for PRLE SS18, a photoassistant job with exotic animals and a new playful pic to my series Combo Corner.

EN STUDIOFLYTT, LITE JOBB OCH EN SJUKDOM

Foto: Jeanette Seflin

Foto: Jeanette Seflin

Mina vänner! Hej! Som vanligt springer tiden ifrån mig och den tycks alltid göra det som mest under våren. För er som följer mig på Instagram, kanske mycket av det nedanför blir upprepningar, men för er andra så kommer här en liten recap och tankar om vad som hänt för mig sedan jag senaste uppdaterade er om lille livet mitt.

 Processed with VSCO with m5 preset

Jag har jobbat väldigt mycket (som vanligt) på olika sätt. Jag har assisterat fotografer på balla locations, plåtat porträtt och event samt gjort några beställningsjobb. Det har inte blivit så mycket plåtat eller skrivet för mitt egna kärleksprojekt tyvärr, men jag hoppas och tror att det kommer ges mer tid till det i sommar och i höst!

Under våren har jag flyttat ut från Studio Lundberg. Igen. Jag har trivts okej, men kanske inte varit där lika mycket som jag hade hoppats på av olika anledningar. Jag hann plåta några jobb, fira min födelsedag och agera studiovärd några gånger i alla fall innan det var dags att ta sitt pick och pack och flytta ut. Denna gång är det nya äventyr som lockar mig framåt hösten i form av en ny studio och ett nytt studiogäng med bara massa grymma kreativa brudar! Vi håller på att skriva kontrakt med en ny lokal bara här i dagarna! Så håll alla tummar ni har att allt går bra, så ska jag visa er hur fint det kommer bli sen!

Sedan var jag ju med om attentatet i Stockholm den 7:e april. Jag hade just kommit från skolan, skulle in på Åhléns och köpa en bok jag suktat efter, när brandlarmet drar igång. Ett dygn av kaos följde och såhär skrev jag på Instagram om det några dagar senare:

Sms efter sms: "Är du okej?"
Jag vet inte.

I fredags var jag där. I Åhlénshuset. När allting hände.
5 minuter senare springer jag tillsammans med hundratals okända människor för våra liv. De skriker om en bomb. De skriker om beväpnade män. Och det ligger livlösa kroppar längs vår gata.

Jag har skakat, gråtit, velat kräkas och svimma de senaste dygnen. Allt eftersom adrenalinet gått ur min kropp och ersatts med insikten om vad en just varit med om. "Är du okej?" Jag vet inte.

Det kommer aldrig bli som förut. Men igår var vi 50 000 människor som samlades i kärlek. 50 000 människor som tog armkrok med varandra i tystnad. Enade mot allt hat. Mot allt våld. Rädda, men ändå tillsammans.

Och det är så vi måste fortsätta. Ta tillbaka våra gator. Ta tillbaka våran kärlek.
Öppna våra dörrar, hjärtan, famnar. Sörja. Plåstra. Fortsätta.

För det är bara om vi gör det här tillsammans, som allting kan bli okej igen.


#openstockholm

 Processed with VSCO with hb2 preset

Jag har även tävlat en massa i Poetry Slam. Under första deltävlingen hemma i Umeå vann jag alltihop och var i total chock i flera dygn efteråt, haha. Det var 4 år sedan jag tävlade i Poetry Slam sist, men i år ställde jag upp igen, egentligen mest för att testa. Egentligen mest för att det är kul att läsa poesi på scen. Det märktes tydligt att jag gjorde detta för min egen skull, för när jag sedan i regionsfinalen tappade bort mig under andra dikten och på så sätt inte gick till SM, var min första tanke "Gud vad pinsamt att jag tappade bort mig!!", tätt följt av "Fyfan vad skönt att slippa tävla igen!!". För det är en press, det är utelämnande och det är extremt läskigt och något jag helst skulle vilja slippa. Men sen är det ju också fruktansvärt roligt också såklart.

På tal om poesi så har min fantastiska stjärna till lillebror Philip gjort en lyric video till en av mina texter (från antologin Varför Gråter Havssköldpaddan). Känner mig som nån cool artist som släppt singel och nu en musikvideo, haha, men riktigt så är det kanske inte. Jag tycker i alla fall filmen blev väldigt fin och kompletterar texten och känslan jag ville åt på ett smidigt sätt utan att ta över. HÄR kan ni se lite fler grejer som min bror har skapat.

Sen har jag även gått och blivit sjuk, mina vänner. Ni vet... kärlekssjuk, i den här sjukdomen som jag skriver en bok om. (Ursäktar min extrema clickbait-rubrik, but I just had to, hehe). I början skrattade och skojade vi om att han bara var en försöksperson för mig, att jag bara dejtade honom som research till mitt projekt. Men det tog inte lång tid innan han blev förälskad i mig och jag i honom. Sen dess har allting bara känts så jävla tryggt, självklart och fint.

Och trots att jag vet exakt allt som händer i min kropp, vilka signalsubstanser som kickar igång och varför kortisolen drar ihop sig i min mage, så behöver jag inte skydda mig mot det. Jag VILL inte skydda mig mot det. Jag vill ju känna alla de här symptomen.

För att tillsammans med honom är jag, för första gången på mycket mycket länge, inte rädd för den här kärlekssjukdomen.

 

Translation: What I've done these last months. Working, writing and fallen in love.

PV I BERLIN

För någon vecka sedan var jag i Berlin tillsammans med min klass Projektverkstan. Fina fina PV, vad jag kommer sakna er. Som ni stöttat mig, funnits där för mig och delat med er av era ups and downs. Ni är så duktiga hela jävla bunten och jag tror jag aldrig känt mig så inspirerad och samtidigt trygg i ett sammanhang såsom jag gjort med er. <3

Här kommer en liten bildbomb från vår tripp för er nyfikna:

Det var så himla himla fina dagar. Vi käkade god mat, såg den alternativa sidan av Berlin, gick på urban exploring brände oss i 30 graders värme, drack öl i parker och bara umgicks med varandra. Ett så himla fint avslut på det här fantastiska projektåret med det här gänget.

Här nedanför ser ni (enligt mig) vår bästa kväll. Det var varmt ända in till skymning, vi käkade god mat på ett vietnamesiskt ställe. Sen satte vi oss i en park som hade festivalfeeling i luften och skrattade, drack öl och umgicks innan vi hittade in till en bar som såg ut som en koja. Där stannade några kvar medan resten gick ut och dansade på nån ball klubb i närheten. En peeeerfekt kväll helt enkelt.

Sen dagen efter så åkte vi hem och alla i klassen hamnade i nån slags post-Berlin-depp. Som att en behövde ta semester från semestern ungefär och bara landa efter att en haft så himla himla trevligt.

Är så himla glad att hälften av gänget kommer läsa år 2, Vidareverkstan, tillsammans med mig. Men mer om det får vi prata om i höst. Tack för det här året, alla PV:are. Det kan jag säga om och om och om igen.

Translation: Spent a week in Berlin with my classmates. I'm gonna miss them so much. I'm so glad we had this great year together. Love u PV <3

PÅ WEBBEN OCH PÅ PAPPER

Pressbild för Kulturföreningen Podium

Pressbild för Kulturföreningen Podium

Kolla här! Några av mina bilder har blivit publicerade på olika ställen och i olika sammanhang på senare tid! Först ut är en liten pressbild jag snabbt knäppte av på Kulturföreningen Podium, under deras filminspelning av sin promofilm på Studio Lundberg. Bilden publicerades i samband med deras pressrelease i bl.a Sydsvenskan och i Metro

Lookbook för PRLE AW17

Lookbook för PRLE AW17

Kommer ni ihåg lookbook bilderna jag tog för designer Andreas Danielssons klädmärke PRLE? Kläderna vi plåtade kommer släppas i höst och nu har media börjat uppmärksamma Andreas design och så även våra bilder! Kul va? HÄR skrev bl.a en internettidning om allt!

Pressbilder för HABZ

Pressbilder för HABZ

Fler pressbilder har blivit plåtade och det är bl.a för asballa HABZsom släppte sin debut EP härom veckan. Varenda låt är så genomarbetad och välproducerad och jag vet hur hårt att han jobbat för allting. HÄR kan ni lyssna och håll utkik, inte bara för mina bilder på honom, utan även för Habz själv, som snart kommer ta över varenda scen.

Translation: I've got some of my pictures published on the web and in some magazines. Go check them out in the link above!