RELEASEFEST: VARFÖR GRÅTER HAVSSKÖLDPADDAN?

17496311_10154997529281063_329376900_n.jpg
Foto: Miguel Herranz

Foto: Miguel Herranz

För några veckor sedan var det releasefest på Bonden Bar för antologin "Varför gråter havssköldpaddan" av redaktör Signe Lundgren och flera fina skribenter. En av dom var bl.a. jag som kickade ingång hela kvällen med att läsa upp min text. Och den fick sååå fin respons som jag är så himla himla glad över. Det kändes som jag firade min födelsedag all over again.

Här finns boken att köpa, vilket jag tycker ni borde göra för att 1. all vinst går till Ingen Människa Är Illegal och 2. alla texter från alla skribenter är så jävla fina. En perfekt bok när du behöver trösta, tröstas eller på något annat sätt plåstras om.

Translation: Pics from the release party of the anthology I had the honor to be a part of. Buy the book here!

DE FÖRSTA SYMPTOMEN

I lördags var det en väldigt bra dag. Jag plåtade nämligen några av de första "riktiga" bilderna till Kärlek Är En Sjukdom-projektet. Tillsammans med den fantastiska SFX-makeup artisten Sandra Magnusson lyckades vi skapa sååå fina grejer. Vi plåtade 3 olika kärlekssymptom och nu efter jag börjat retuschera bilderna så har jag verkligen fått en ny gnista av pepp till projektet, vilket känns otroligt skönt efter veckor av vemod och skrivkramp! De fantastiska modellerna för dagen var Miriam och Pussel, som ni ser på bts-bilderna här uppe! De riktiga bilderna får ni se när boken är klar såklart... MVH Master of teasers ;)

Translation: Behind the scenes from last Saturday in the studio, shooting the first symptoms of this love disease.

KÄRLEKSPRODUKTER

De få stunder jag inte skriver på boken, så leker jag med konceptet om en kärlekssjukdom (eller bara temat kärlek överlag) och skapar olika typer av produkter. Vad sägs om att bränna några tinder-matches, att använda en Amor-avstötande-skyddsspray eller att dra in din älskades luft från en ballong t.ex?

TranslationSome pictures about love as a sickness I've played around with. Such a fun and creative thing to do when I need a break from all the writing.

FEBRUARIJOBBEN

Men hallå, vad hände med februari?? Tiden bara flög förbi och plötsligt blev det mars och vår i Stockholm (inget mig emot såklart!). Låt oss titta lite på vad jag jobbade med under årets kortaste månad: 

För det första så har jag satt upp mina klistermärken över hela stan. Våren är ju ändå här nu (eller iaf på ingång) och då måste alla varnas! Sen har jag skrivit mycket spoken word-utkast. Jag fick en knäpp härom veckan och anmälde mig till att kvala för Poetry Slam SM 2017 i vår. Ahh så läskigt men också kul såklart! Så... nu gäller det bara att skriva skriva skriva och öva öva öva, fram tills dess. Vi får väl se hur långt jag tar mig den här gången! Håll tummarna!

Jag har även hängt en hel dag i en liten studio tillsammans med min eminenta ljudtekniker och supportande vän Pussel som hjälpte mig spela in min antologi-text i ljudform. Det är alltid lika ovant att lyssna på sin egen röst och analysera varenda ton och andetag, men jag tycker det blev fint. Jag tänker klippa ihop en liten grej och visa er det i slutet av mars! Hoppas ni kommer gilla det!

Jag har under månaden även sprungit på en del möten! Bl.a med Radar Collective som jag kommer börja göra lite spännande grejer med! Först ut var en Under The Radar artikeln med min stjärna Julia Rio. Här kan ni läsa vad jag skrev och plåtade om henne!

Till sist så har jag mest bara skrivit på boken. Skrivit skrivit och skrivit lite till. Jag har ett dokument på över 50 000 tecken som bara växer och växer. Jag har aldrig skrivit något såhär stort (och viktigt) i hela mitt liv. Det är superläskigt och jag tvivlar på mig själv minst 5ggr per dag, men jag fortsätter. Sakta men säkert.
Bilden till höger är från ett litet hemligt jobb jag gjort tillsammans med Studio Bimbo, som jag hoppas kunna visa för er snart! Tycker bilden är lite rolig pga jag är inte särskilt kort, men var under plåtningen tvungen att uppleva "short photographer problems". Och ja, det är en grej. Kolla in hashtaggen på Instagram bara, haha.

Nu går vi in i mars, min födelsedagsmånad, och jag har så fina grejer inplanerade! Bl.a den första riktiga plåtningen i Kärlek Är En Sjukdom-projektet. Men mer om det då!

Translation: Some stuff I've been up to this last month, such as writing spoken word, working on my book, shooting secret stuff and writing articles for magazines.

EN TEXT OCH EN ANTOLOGI

I mars kommer antologin "Varför gråter havssköldpaddan?" och det är med en pirrigt bubblande känsla i kroppen jag kan meddela att en av mina texter kommer medverka. En antologi innebär alltså att det är en samling verk från olika kreatörer, ofta under samma tema. När jag i höstas fick frågan om att medverka så tvekade jag inte en sekund eftersom jag älskade temat "tröst och förtröstan". Att vi skribenter skulle trösta någon, världen eller oss själva. Så bra och så viktigt!

Bara några dagar senare skrev jag klart hela texten. Det var en disig morgon på tunnelbanan som texten rentav VÄLLDE ut ur mig och ner i mina mobilanteckningar. Det var som om den pyrt inom mig så himla länge och bara väntat på att få komma ut och trösta mig. Och nu är den här. Nu har den tagit fast form.

Snart kommer ni också få läsa vad som skrevs och jag lovar att bjuda in er till den glittrande releasefesten! Stay tuned!

Translation: I'm about to get published in an anthology about solace. I'm really happy and excited and I promise to invite you all to the release party later this spring!

PÅ ERA VÄGGAR

Foto: Camilla, @skin_scent

Foto: Camilla, @skin_scent

Det är en så himla stor ära att få vara där. På era väggar. I era hem. I era tankar.
Och sen era kommentarer. Vad bilderna betyder för er. Påminnelser, erfarenheter eller som inspiration.

Den största kraften. Allt från er. Tack! ♥

Translation: Thank you for letting me hang on your walls